Blagoslov dvorana u župi sv. Josipa

U subotu, 5. listopada, u župi sv. Josipa, mr. Josip Kuhtić, kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog i rektor zagrebačke katedrale, u zajedništvu sa župnikom Damirom Ocvirkom i župnim vikarom Jakovom Rađom predvodio je svečanost blagoslova novouređenih dvorana. Svaka obnovljena prostorija nosi naziv po jednoj od osoba koje su na poseban način ostavile trag u povijesti župe: 1. bl. Alojzije Stepinac koji je osnovao župu i blagoslovio temeljni kamen; 2. s. Boromeja (Družba kćeri milosrđa) koja je dugi niz godina skrbila za one koji su u potrebi; 3. Augustin Holi, župnik koji je službu obnašao od 1965. do 1999. god. kada je vlč. Josip Kuhtić imenovan novim župnikom.

Blagoslovu dvorana prethodila je Služba svjetlosti i Večernje pohvale tijekom kojih je predvoditelj svečanosti nazočnima svratio pozornost kako je važno ljubiti jedni druge (Iv 13,34) jer je samo tako moguće ostvariti zajedništvo na koje nas poziva i natpis na zidu najveće dvorane – Da svi budu jedno (Iv 17,21). Radost zajedništva vidjela se je na sretnim i veselim licima župljana koji su svojim delicijama obogatili ovu, za župu sv. Josipa, iznimnu večer. Proslavu su sjajnim izvedbama uveličali župni zborovi, a prema riječima Johanna Sebastiana Bacha: „Gdje ima posvećene glazbe, Bog je sa svojom milošću prisutan.“

Molimo, Gospodine, da zajedništvo ove večeri bude prisutno svakim novim danom u župi sv. Josipa kako bismo uvijek mogli biti poslušni Tvojoj Riječi: „Zapovijed vam novu dajem: ljubite jedni druge; kao što sam ja ljubio vas tako i vi ljubite jedni druge. Po ovom će svi znati da ste moji učenici: ako budete imali ljubavi jedni za druge.“ (Iv 13,34-35).

Yvonne Kos

Možda će vas zanimati...