40. obljetnica svećeništva vlč. Ivana Damjanovića

U četvrtak, 29. lipnja 2017., na blagdan svetih apostola Petra i Pavla, u našoj župi proslavljen je svećenički jubilej vlč. Ivana Damjanovića koji je na taj dan prije 40 godina u zagrebačkoj katedrali zaređen za svećenika naše mjesne crkve.
Čestitajući jubilej, župnik Damir Ocvirk u pozdravnom je govoru istaknuo kako u ovoj zahvalnoj euharistiji želimo od Gospodina moliti Božji blagoslov za vlč. Ivana, da mu podari sve ono što mu je potrebno, svaki nebeski i zemaljski blagoslov uz potrebno zdravlje kako bi i dalje mogao služiti Kristovoj crkvi odvažno slušajući Božje pozive koji potiču na svetost. Ali prije svega, želimo Gospodinu zahvaljivati na daru svećeništva. To je najljepši dar kojega Gospodin daruje crkvi jer upravo po svećenicima Bog nam otkriva tajne spasa.
Uz vlč. Damira i vlč. Ivana, koncelebrirao je i don Mladen, svećenik Porečko-pulske biskupije koji se trenutno nalazi na studiju u Rimu, a koji je na osobit način povezan s Neokatekumenskim putem naše Župe jer je upravo svoje zvanje stekao u našoj Župi nadahnut primjerom svetoga Josipa. Misno slavlje svojim pjevanjem animirao je Zbor gospođa.
Kako se obljetnica podudara i sa stotom obljetnicom ukazanja blažene djevice Marije u Fatimi, vlč. Ivan dobio je na poklon lik Gospe Fatimske kako bi ga Isusova majka, majka svih svećenika, i dalje pratila na njegovom svećeničkom putu.
U svojoj nadahnutoj propovijedi, vlč. Damir povezao je na primjeru svetih apostola kako svaka ljubav podrazumijeva ujedno i umiranje. I prava ljubav se očituje tek onda kada smo spremni umrijeti za nekoga jer upravo tu se ostvaruju Isusove riječi da nema veće ljubavi od one kad netko svoj život položi za svoje prijatelje – ističe vlč. Damir.
U ovoj zahvalnoj euharistiji vlč. Ivan utkao je molitve za nova duhovna zvanja, za našu domovinu, za sve naše obitelji, sve pojedince i sve patnike svake vrste.
Po završetku slavlja, vlč. Ivan zahvalio se okupljenom puku, a zajedničko druženje i čestitanje nastavilo se u dvorani Augustina Holija, našem mjestu radosnog župnog zajedništva gdje svi, iako različiti, možemo ostvariti Kristov ideal –  Da svi budu jedno!

Damir David

Fotogalerija

Možda će vas zanimati ...