Proslava sv. Faustine i 12. obljetnice Molitelja i štovatelja Božjega milosrđa

U našoj smo župi u četvrtak, 5. listopada 2017. proslavili spomendan sv. Faustine Kowalske. Svetoj misi prethodila je molitva krunice Božjega milosrđa i klanjanjem pred Presvetim. Krunicu je, uz razmatranja po knjizi p. Marka Glogovića, pred slikom Božjega milosrđa predvodio župnik Damir koji je potom slavio i svetu misu. Slika Božjega milosrđa autentična je preslika iste one slike koju je sestra Faustina nacrtala po uputama samoga Isusa, a p. Marko Glogović upravo je o toj slici napisao knjigu. U njoj se nalaze  razmatranja o slici i njenoj snazi da prenese ekspresiju samog milosrđa molitelju koji pred njom moli.
Na spomendan sv. Faustine ujedno se slavi i obljetnica osnutka zajednice Molitelja i štovatelja Božjega milosrđa u našoj župi. Ove godine, o 12. godišnjici njihova djelovanja bile su izložene i relikvije sv. Faustine koje su vjernici mogli častiti nakon svete mise. Čitanja i molitvu vjernika čitali su članovi zajednice, a svetu misu pjesmom je pratio Zbog gospođa.
Nakon svete mise, u dvorani je nastavljeno druženje članova zajednice i župljana, a to je ujedno bila i prilika za čestitke župniku Damiru za njegov rođendan.
Katica Sučić
Fotogalerija

Možda će vas zanimati ...