Druga kateheza u listopadu

U utorak, 17. listopada 2017. godine, održana je druga kateheza o Mariji na temu “Marijine kušnje”.
Bog nam na različite načine pomaže pobijediti naše životne kušnje s kojima se susrećemo. Bog je uvijek uz nas i za nas. Jedna od Božjih pomoći zasigurno je i Njegova Majka – Blažena Djevica Marija koja nije bila lišena kušnji kao što nije bio lišen ni njezin sin, Isus Krist.
U zanimljivom i poučljivom izlaganju župnik, vlč. Damir Ocvirk prikazao je Marijine kušnje kroz tri etape njezina života: Marijine kušnje kod Navještenja, Marijine kušnje kroz tri Isusova razdoblja (prikazanje u Hramu, dvanaestogodišnji Isus u Hramu, Isusov javni život) i Marijine kušnje pod križem.
Vlč. Damir istaknuo je kako je Marijin život bio neprestana borba te da ona mora proći kušnju svojega života, kroz tamu vjeru da bi spoznala svjetlo Isusa Krista. Marijine kušnje nama su primjer jer ih je živjela u jednostavnosti Duha.
”Kada promatramo Mariju vidimo da nismo sami. Kada promatramo Mariju onda vidimo njezino srce koje kuca za nas po kome se ispunjaju one riječi koje je govorila Luciji u Fatimi: Moje Bezgrešno Srce tvoje je utočište i put koji vodi do Boga. I zato u raznim olujama našega života budimo uvijek zagledani u Mariju jer ona je naša majka koja nas nikada ne napušta” ohrabrujuće zaključuje vlč. Damir.
Blažena Djevica Marija sve svoje kušnje nadvladala je snagom vjere prihvaćajući sve u cilju da se ispuni volja Božja. I unatoč svim kušnjama, svim bolima, svim životnim borbama, Marija nikada nije pala već je uvijek ostala čvrsta i postojana u istini pred Bogom govoreći: ”Neka mi bude po riječi Tvojoj”.
A mi? Što mi govorimo?

Damir David

Fotogalerija

Možda će vas zanimati ...