Volonteri Caritasa na Mariji Bistrici

U subotu, 8. travnja volonteri župnog Caritasa sunčano poslijepodne iskoristili su za svoje malo hodočašće u Mariju Bistricu kako bi se uoči blagdana Cvjetnice duhovno pripremili za ulazak u Veliki tjedan.
Odmah po dolasku u naše najveće marijansko svetište, uputili smo se na Kalvariju moleći pobožnost Marijinog križnog puta kako bi nas upravo ona vodila Isusu i kako bismo uz nju i to u njenom svetištu pokušali dublje razumjeti Isusovo otkupljenje kroz muku križa. Koračajući između svake postaje, u šutnji smo molili za sve one koji su s nama koračali u našim srcima, ali i za sve korisnike našeg Caritasa kako bi im u ovim neizvjesnim vremenima Kristov prazan grob ojačao vjeru i nadu da Božja ljubav pronalazi rješenja za svaku ljudsku patnju i izlaz iz svih životnih poteškoća dajući konačan i potpuni smisao našem postojanju. Kod kipa pape svetog Ivana Pavla II. posebno smo molili za naše svećenike kako bi bili pravi, istinski nasljedovatelji Isusa Krista preporučujući ih zagovoru i zaštiti naše Nebeske Majke.
Nakon kraćeg druženja, uputili smo se u crkvu gdje smo osnaženi sakramentom pomirenja, prisustvovali svetoj misi, a zatim se, zahvalni na daru našeg zajedništva, uputili prema našoj Župi noseći u srcima radost susreta i duhovni mir ovog svetog mjesta.

Damir David

Možda će vas zanimati...