Posjet sestrama Družbe Kćeri Milosrđa u Šestinama

Druge adventske nedjelje, 8. prosinca 2019., Poslanici Milosrđa i liturgijska skupina Djeca Marije Petković zajedno s župnikom Damirom Ocvirkom posjetili su sestre Družbe Kćeri Milosrđa u samostanu u Šestinama.

Najprije su pohodili grobove preminulih časnih sestara u Šestinama, pomolili se, upalili lampaše i rado se sjetili svih onih koje su djelovale u našoj župi ili surađivale s Poslanicima Milosrđa, pratile ih na hodočašćima.

Slijedila je kratka okrjepa ,  druženje sa sestrama u duhu  radosti ovog vremena iščekivanja i nade u skori dolazak našeg Spasitelja Isusa Krista kojem je naša Blaženica posvetila cijelo svoje biće.

Prigodni program pripremila su  Djeca Marije Petković i kandidatice Družbe Kćeri Milosrđa koji su  igrokazima, pjesmama i recitacijama krijepili  srce ljepotom osmijeha, pogleda i nastupa mladih koje je Gospodin najviše volio.

Vrhunac susreta je bila sveta misa u kojoj se vlč. Damir zahvalio sestrama na suradnji koja traje već desetljećima te sve prisutne potaknuo na hrabrost obraćenja kako bismo donosili Gospodinu ugodne plodove koji šire njegovu radosnu vijest primjerom života. Svi prisutni su izmolili molitve na nakanu Svetog Oca Pape i ovim hodočašćem, sudjelovanjem na misnom slavlju i molitvama zadobili potpuni oprost koji je Sveta Stolica odobrila u godini 100. Jubileja Družbi Kćeri Milosrđa i onima koji pohode samostansku kapelu u bilo kojoj zajednici sestara.

Možda će vas zanimati ...