Zaziv Duha Svetoga za novu školsku godinu 2019.

U rano nedjeljno jutro 16.09.2018, dok su se dječje očice još sklapale, okupili smo se u dragoj nam župi pod okriljem svetog Josipa kako bismo zamolili Gospodina da spusti Duha Svetoga na naše drage školarce.
Na srcu su nam osobito bili oni najmanji, tek svježi prvašići kojima je ovaj korak njihovih malih nogu jako velik, korak preko školskoga praga ravno u školske klupe sa slatkim brigama knjiga, bilježnica i domaćih zadaća. Molili smo Duha Svetoga za snagu u izvršavanju svakodnevnih obveza, za ustrajnost u poslušnosti roditeljima, učiteljima, starijima, za dobra prijateljstva ali i školske uspjehe a ponajviše za radost u srcima.
Kako bi razbudili uspavane očice dječji zbor „Iskrice“ krenuo je u novu sezonu pjevanja te svojim zvonkim, radosnim, dječjim glasovima pozivao na proslavu Gospodina. Nakon što smo primili Sveto Tijelo našeg Gospodina Isusa Krista liturgijska skupina bl. Marije Propetog Isusa Petković izvela je kratki igrokaz pod nazivom „Živjeti milosrđe“. Kako živjeti milosrđe, pitate se? Najmanji su nam to pokazali, dosjetili su se te su na svako slovo riječi MILOSRĐE našli način kako će ga ove školske godine provesti u djelo; moliti Duha Svetoga za Mudrost, govoriti uvijek Istinu, Liturgija- svake nedjelje biti na svetoj misi i poticati prijatelje da to isto čine, u Obitelji poticati zajedništvo i milosrđe, pomagati Siromašnima naše župe, živjeti Radost koja je plod milosrđa, biti dobri Đaci, živjeti Evanđelje – vidite, zapravo vrlo je jednostavno!
Molimo se za naše školarce da budu uspješni u odluci življenja milosrđa i ostvarivanju istoga, da im školovanje bude na radost i izgrađivanje te da ih Gospodin u svemu što čine nagradi obiljem blagoslova.

s. M. Kristina Injić

Možda će vas zanimati...