Susret ovogodišnjih krizmanika i njihovih roditelja

U ponedjeljak 24. veljače održan je susret ovogodišnjih krizmanika i njihovih roditelja. Susret je započeo zajedničkom molitvom Duhu Svetome, kako bi svi zajedno postali što bolje svjedoci Radosne vijesti Isusa Krista. U nagovoru župnik Damir je naglasio važnost svjedočenja i prenošenja vjere. U govoru o sakramentu Potvrde Župnik je istaknuo kako u Potvrdi ne primamo duha bojažljivosti već snage, mira i pravde. Ta snaga Duha Svetoga čini nas jakima i svjedocima Isusa Krista.

Budući da sakrament Potvrde uvodi u djelatno zajedništvo Crkve, mladi vjernici pozvali su krizmanike da nađu svoje mjesto u životu župne zajednice. Tako ih je Antea pozvala na tjedne susrete srednjoškolaca koji se održavaju srijedom i na pomoć u pučkoj kuhinji. Prikazala im je događanja povezana uz rad s mladima u našoj župi: krizmaničku roštiljadu, hodočašća, zajedničko ljetovanje, duhovne obnove i zajednička molitva. Mladi nogometaš Matija pozvao je krizmanike na sudjelovanje u Katoličkoj malonogometnoj ligi, istaknuvši kako su mnogi sportskim druženjem došli do Boga i svoga mjesta u župi.

I na kraju, dvije su ovogodišnje krizmanice – pjevačice u župnom zboru mladih Sjaj, potaknule svoje prijatelje da se uključe u naš zbor mladih.

Možda će vas zanimati...