Proslava 1. rođendana Misionara Milosrdnog Isusa

Subota je 15. lipanj 2013. godine, dan kao i svaki drugi ali ne i za Misionare Milosrdnog Isusa. Točno pred godinu dana na Svetkovinu Presvetog Srca Isusova osnovana je udruga proizašla iz Molitelja i štovatelja Božjeg milosrđa, zajednice, koja postoji i djeluje u Župi od 5. listopada 2005.

Nakon sedam godina postojanja, jednostavno kao da je sazrijelo vrijeme i znali smo da moramo krenuti dalje. Osjetili smo snažan poticaj za osnivanje udruge i tako smo uz podršku tadašnjeg župnika vlč. Antuna Vukmanića osnovali udrugu.


Budući da nam je ovo prvi rođendan, razumljivo je da mnogi ne znaju puno o našem radu.

Djelujemo kroz pet povjerenstava:

  • za pastoral molitve i duhovnog rasta – još se sastajemo svake srijede od 15:00 – 16:00
  • za aktivnosti mladih
  • za bolesne, nemoćne, ožalošćene
  • za brak i obitelj, za nerođene i pravo na život
  • za karitativnu djelatnost, za ovisnike, beskućnike

Svoj prvi rođendan proslavili smo skromno, ali radosno. Okupili smo se najprije u ckrvi pred Presvetim Oltarskim sakramentom, točno u 15:00 sati. Zahvalili smo Presvetom Trojstvu za sve milosti koje smo primili kroz ovu godinu našeg djelovanja. Vođeni Božjim milosrđem najviše smo djelovali kroz pastoral za bolesne, nemoćne, ožalošćene. Kroz rad, sve se više razvija zajedništvo među nama. Svjesni naših propusta i slabosti molili smo Božje milosrđe za sve nas, za zajedništvo svih zajednica u župi, za naše svećenike, za sve župljane, za mlade, za djecu, bolesne i nemoćne, i za one izgubljene koji su daleko od Crkve i Boga. Klanjanje je predvodio naš đakon Božo uz sudjelovanje članova pastorala za molitvu. Župnik, koji nas inače vodi, imao je obaveze zbog ređenja u katedrali gdje je i naš Ivan Bingula bio zaređen uz deset đakona.

Nastavili smo druženje uz roštilj koji je s velikom ljubavlju pripremio vrijedni Ilija uz vrlo efikasnu asistenciju Josipa. Naše drage članice ispekle su kolače a poseban trud uložila je Katica koja je ispekla veliku tortu i ukrasila ju slikom Milosrdnog Isusa. Torta nije bila samo lijepa nego i vrlo ukusna. Zahvalni smo našoj Ljubici koja je donirala svoje povrće pa smo mogli pripremiti razne salate. Dobili smo i jagode!

Ovo slavlje su svojim prisustvom uveličali i ostalli župljani Župe, a posebno oni s kojima najviše surađujemo. Mnogi se nisu mogli odazvati zbog vlastitih obaveza. Gospdin nam je dao prekrasno vrijeme tako da smo uživali u vrtu naše crkve. Slavlje je zaključeno sv. Misom u 19:00 sati.

Svoj daljni rad, svoje planove i sve članove udruge Misionara kao i one koji će to tek postati predajemo u Presveto Srce Isusovo, uzdajući se u Božju ljubav i neizmjerno milosrđe Božje koje nas prati i štiti na svakom našem koraku.

Divno je biti Misionar Milosrdnog Isusa! Priključite nam se!

Možda će vas zanimati...