Obiteljske kateheze – “Ohrabrenja biblijskih roditelja”

U petak, 27. travnja 2018. godine održana je treća obiteljska kateheza “Ohrabrenja biblijskih roditelja”. Potaknuti primjerom Elizabete i Zaharije razmišljali smo o utjecaju okoline na naše roditeljstvo, podizanje djece te odluke koje donosimo. Ovakvo obogaćujuće dijeljenje iskustava čeka nas ponovno u petak pa nam se pridružite!
Dobrodošla su i djeca starija od tri godine koja za to vrijeme, pod vodstvom tete Sanje, također uče, čitaju priče, crtaju i razgovaraju o biblijskim temama.

U petak, 13. travnja 2018. nakon večernje mise, održana je prva u nizu od četiri kateheze koje smo nazvali “Ohrabrenja biblijskih roditelja”.
Kateheze su temeljene na četiri biblijska bračna para, od kojih pokušavamo naučiti nešto važno za naš svakodnevni obiteljski i bračni život. Pripremili su ih članovi Obiteljske zajednice, a ponuđene su roditeljima ministranata, Liturgijske skupine i zbora Iskrice, kao i ostalim mladim obiteljima koje nam se žele pridružiti.
Dok su roditelji u velikoj dvorani na primjeru Adama i Eve razmatrali o tome kako ih Bog i kroz nesavršenosti želi i poziva, djeca su u vjeronaučnoj dvorani obrađivala srodnu temu Adama i Eve u stvaranju svijeta.
Idućeg petka na redu je novi takav susret. Očekuje nas novo biblijsko ohrabrenje, a nadamo se i brojnijem odazivu.

Martina Salopek

Možda će vas zanimati ...