OBITELJI NAŠE ŽUPE KOD MAJKE BOŽJE TRSATSKE

IMG_3799aObasjan prekrasnim proljetnim suncem, dan 30. travnja 2016. godine ostat će u sjećanju 450 hodočasnika Župe sv. Josipa s Trešnjevke kao dan hodočašća na Trsat Blaženoj Djevici Mariji.

Župljani Sv. Josipa u ovoj Godini milosrđa posebno mole Boga i nebesku Majku za jačanje svojih obitelji pod geslom Milosrđe Božje – snaga obitelji.

Hodočašće obitelji u Svetište Majke Božje Trsatske bio je središnji događaj Godine obitelji u župi Sv. Josipa – Trešnjevka. Grupu od 450 hodočasnika činile su obitelji iz Obiteljske zajednice, Kolpinške obitelji, obitelji naših ministranata, pjevača u zborovima i mnoge druge obitelji koje su željele graditi i jačati obiteljsko zajedništvo.
IMG_3876
Obasjane jutarnjim suncem obitelji su ispunile 8 autobusa i krenule prema Trsatu kako bi na euharistijskom slavlju u 10 sati molile Boga za vjeru, ljubav i zajedništvo. Nakon svete mise u zavjetnom ophodu oko slike Majke Božje Trsatske djeca, majke, očevi, bake i djedovi preporučili su svoje obitelji nebeskoj Majci. Velika svijeća s utisnutim likom sv. Josipa upaljena je podno oltara kao znak mnoštva prošnji, dok je vlč. Damir Ocvirk predvodio molitvu posvete Majci Božjoj.

Nakon svete mise obitelji su se okupile na livadi ispred Franjevačkog samostana gdje su na travi imale piknik.

Po završetku piknika kada su se svi okrijepili uslijedio je  zajednički ples i igra.

Izmoreni igrom, ozareni suncem i ispunjeni razgovorima i šalom svi su krenuli na Križni put. Vlč. Ivan Vučak predvodio je Križni put čije su postaje molila djeca. Nakon razmatranja kružnog puta po trsatskoj kalvariji hodočasnici su se uputili prema kipu svetog Ivana Pavla II. oko koga su se okupila djeca i načinila zajedničku fotografiju za trajan spomen, a roditelji su u to vrijeme preporučili djecu prijatelju djece i mladih našem dragom papi Ivanu Pavlu.SnapShottr14

Dan je odmicao kraju stoga su se svi u pozdravnom ophodu oko oltara na kojem se nalazi čudotvorna slika Majke Božje Trsatske oprostili od Gospe pjevajući zbogom, zbogom, zbogom Marijo. IMG_3869SnapShottr121  IMG_3882   SnapShottr147 SnapShottr166 SnapShottr221 SnapShottr285 SnapShottr295

Možda vam se sviđa...