Mladi Kolpinga s korisnicima Udruge Novi put iz Varaždina

Povodom Svjetskog dana beskućnika, koji se u svijetu obilježava 10. listopada, u subotu 30. rujna 2017. mladi članovi Kolpinške obitelji svetog Josipa iz Zagreba te dvije članice Kolpinške obitelji iz Kneginca, posjetili su korisnike Udruge Novi put iz Varaždina (http://novi-put.hr/index.php/o-nama).
Riječ je o Udruzi koja brine o osobama koje nemaju vlastiti krov nad glavom te im osim pružanja prenoćišta nastoji pomoći u pronalasku zaposlenja, educirati u pojedinim područjima te pomoći i u pronalasku krova nad glavom.
Lijepo subotnje vrijeme omogućilo je druženje na otvorenom. Nakon roštilja, zajedništvo u društvenim igrama, igri upoznavanja Varaždina, međusobnom upoznavanju i razmjeni iskustava i životnih priča, obogatilo je sve prisutne. Kreativni dio susreta, točnije izradu rukotvorina koje bi korisnici mogli poklanjati i/ili prodavati povodom obilježavanja Svjetskog dana beskućnika, pomaknut je za koji dan i održat će se uoči dana otvorenih vrata Udruge (uoči samog Svjetskog dana beskućnika). Naime, zajedništvo u druženju kroz razgovor, smijeh, šetnju i igru bilo je uistinu vrijedno toga dana. Sreći po završetku lijepog dana nije bilo kraja. Divno je moći nekome svojim prisustvom, osmjehom i druženjem uljepšati dan. O, kad bismo to svi kao društvo češće činili.
Viktorija Erjavec
Fotogalerija

Možda će vas zanimati ...