Hodočašće obitelji prvopričesnika naše župe u Mariju Bistricu‏

HodocasceObiteljiPrvopricesnikaMarijaBistrica_2015_01U subotu 25. travnja hodočastili smo u Mariju Bistricu. Oko sto i pedeset župljana – ovogodišnjih prvopričesnika, malih zboraša, njihovh roditelja i članova Kolpinške obitelji uputilo se u Nacionalno svetište Majke Božje, moleći Marijin zagovor za naše prvopričesnike i obitelji naše župe. Hodočašće je započelo svetom misom u bistričkoj crkvi koju je predvodio naš župnik Damir. Na toj misi pjevali su pjevači našeg dječjeg zbora pod vodstvom voditeljice Ivane. To je bio njihov prvi nastup izvan naše crkve sv. Josipa. Zato smo ih svi nagradili velikim pljeskom.

Nakon mise i molitve u crkvi, uputili smo se na livadu u podnožju Kalvarije. Tamo su nas već čekali članovi Kolpinške obitelji koji su pripremili roštilj. Prije ručka igrali smo se zajdeno s našim roditeljima. Nakon ukusnog ručka i zajedničke igre graničara, u kojoj su nas pobijedili naši roditelji, zajedno smo krenuli na bistričku Kalvariju gdje smo molili križni put.

Radosni zbog divnog druženja s Isusom i njegov Majkom Marijom, s našim roditeljima i župljanima, krenuli smo natrag našim kućama, okrepljani i s odlukom da želimo biti bolji Isusovi prijatelji.

Zahvaljujemo svima koji su omogućili ovaj susret – osobito našem župniku Damiru, našim vjeroučiteljima i s. Meliti, a osobito našim kolpingašima na ukusnom roštilju i ručku.

Možda će vas zanimati ...