Dvije godine nesebičnog služenja i darivanja najpotrebnijima

U župi RockasPuckaKuhinjaSvJosip_2014_4svetog Josipa u Zagrebu proslavljena je druga godišnjica nesebičnog služenja i darivanja najpotrebnijima.
Dana 5. prosinca 2012. god. slavi se dan osnutka „Pučke kuhinje svetog Josipa“ koji je i ove godine svečano proslavljen. U 16 sati slavljena je sveta Misa zahvalnica za sve volontere i korisnike Pučke kuhinje. Vlč. Damir Ocvirk, upr. župđe, u svojoj homiliji istaknuo je duboku zahvalnost svim volonterima koji svakoga dana nesebično odvajaju svoje vrijeme i daruju se najpotrebnijima, kao i svim ljudima dobre volje te raznim sponzorima koji uzastopce materijalno pomažu i doniraju dio svojih sredstava kako bi nesmetano Pučka kuhinja mogla djelovati. Nakon svete mise uslijedilo je zajedničko druženje svih volontera i korisnika uz topli čaj i kuhano vino, a volonteri su za tu prigodu ispekli kolače koje su kasnije podijelili korisnicima uz redoviti topli obrok.

U župi svetog Josipa ova pastoralna godina proglašena je kao „Godina Caritasa i volontera“, a geslo glasi „Vjera ljubavlju djelotvorna“ (Gal 5,6) stoga uz svakodnevno podijeljivanje oko 130 toplih obroka, korisnicima „Pučke kuhinje“ od ove godine pružaju se usluge razgovora i savjeta sa odvijetnikom, psihologom, financijskim savjetnikom itd., a na poseban način svi oni koji žele sudjeluju i na župnoj katehezi koju održava vlč. Damir te priprema korisnike za primanje sakramenata kršćanske inicijacije.

„Pučka kuhinja svetog Josipa“ svakoga dana, osim nedjeljom, u 16:30 sati podijeli oko 130 toplih obroka, a brigu oko rasporeda volontera i nabave hrane vode koordinatori „Pučke kuhinje“ gospođa Karolina Koubek Smoljanović i gospodin Saša Francki. Redovito sudjeluju po četiri volontera svakoga dana koji s korisnicima osim što im udjele topli obrok progovore i koju lijepu riječ, tako da je spoj između onih koji daruju i onih koji su u potrebi zaista obostran te rađa ljubavlju i blagoslovom.

I. Vučak

Možda će vas zanimati...