Adventska akcija “Obitelj za obitelj” 2019.

Dragi župljani,

kao vjernici pozvani smo u svako doba, a naročito u adventsko vrijeme pripreme za blagdan Božića, misliti na bližnje. I to ne samo na svoju užu obitelj i prijatelje, nego i na one koji su u potrebi, usamljeni, nemoćni… Upravo zato, na temelju prošlogodišnjih uspješnih akcija, župni Caritas i ove godine pokreće adventsku akciju ”Obitelj za obitelj”, računajući još jednom na otvoreno srce župljana prema potrebitima.
Akcija je zamišljena tako da jedna obitelj složi, prema svojim vlastitim mogućnostima i željama, jedan paket za drugu obitelj iz naše župe koja je u potrebi. U taj paket mogu se staviti prehrambene namirnice duljeg roka trajanja, higijenske potrepštine, kućanske potrepštine, igračke i slatkiši za djecu, razne sitnice za Božić…
Paketi će se prikupljati prije zornica i prije svake nedjeljne mise, u za to predviđenoj košari u predvorju crkve. Također, pakete možete ostaviti i u prostoriji župnog Caritasa tijekom radnog vremena, srijedom od 17 do 18.30 sati ili subotom od 9 do 11 sati. Akcija traje od 1. do 20. prosinca.

Caritasov adventski kalenDAR

Na temelju brojnih upita o potrebama Caritasa, u okviru adventske akcije ”Obitelj za obitelj”, i ove godine osmislili smo Caritasov adventski kalenDAR u kojem svaki dan predstavlja jednu konkretnu namirnicu ili zadatak.Pripremljeni paketi prema osmišljenom obrascu mogu se predati u prostoru našeg Caritasa u petak, 20.12., od 16 do 20 sati, kako bi se već sljedećeg dana, mogli dostaviti obiteljima u potrebi te im tako učiniti Božić sretnijim.

”Dobra djela su karike koje tvore lanac ljubavi.”

(sv. Majka Terezija)

Zahvaljujemo unaprijed na svakom vašem daru.

Caritas župe sv. Josipa

Možda vam se sviđa...