Svečanost završetka obnove župne crkve

Svečanom svetom misom, u nedjelju 25. kolovoza 2019. župljani zagrebačke župe svetoga Josipa na Trešnjevki, proslavili su završetak obnove unutrašnjosti crkve.

Obnovom je bilo uključeno uređenje bogoslužnog prostora s nosivim elementima kao što su novi oltar, ambon, krsni zdenac, prostor svetohraništa, nove ispovjedaonice i postaje križnoga puta. U crkvi su postavljeni i novi mramorni pod, rasvjeta i nove hrastove klupe.

Na početku slavlja, vjernička se zajednica okupila u privremenom bogoslužnom prostoru, odakle je krenula procesija sa Svetootajstvom koje je postavljeno u novo svetohranište na početku svete mise. U homiliji, župnik Damir Ocvirk protumačio je značaj pojedinih bogoslužnih elemenata te istaknuo kako je crkva pozvana preobražavati se Kristovom žrtvom na oltaru, koji je središte crkvenoga prostora i života.


Svi novopostavljeni elementi povezani su zlatnim ukrasom koji upućuje na božanski spasiteljski ulazak u naš život, kojim nas rađa za svoju djecu, hrani svojim kruhom i riječju te vodi prema obećanom nebeskom Jeruzalemu.


Obnova je omogućena pristankom Zagrebačke nadbiskupije te darovima župljana i štovatelja svetoga Josipa.

Damir Ocvirk, upravitelj Župe

Možda će vas zanimati...