Proslavljen 10. rođendan udruge „Hrvatska za Život“ i inicijative „40 dana za život“

U Župi svetog Josipa na zagrebačkoj Trešnjevki U četvrtak 11. travnja proslavljen je 10. rođendan udruge „Hrvatska za Život“ i inicijative „40 dana za život“, izvijestila je Udruga.

Udruga je izabrala Župu svetog Josipa jer je u njoj održan prvi sastanak Inicijative 2014. godine, a domaćin slavlja vlč. Damir Ocvirk, župnik te župe, uvijek je imao otvoreno srce i vrata za rad Udruge i Inicijative.

Slavlje je započelo duhovnom obnovom na kojoj se moglo čuti potresno svjedočanstvo Patricije Sandoval koja je u Hrvatsku došla u organizaciji izdavačke kuće „Kyrios“, a sa svim okupljenima podijelila je teško životno putovanje od rastave svojih roditelja, tri pobačaja, rada u Planned Parenthoodu, droge, beskućništva, a potom nevjerojatnog Božjeg milosrđa o kojem sada svjedoči diljem svijeta.

Nakon njezinog svjedočanstva, svi su izmolili litanije Srcima Isusovu i Marijinom za nerođene, a potom je uslijedilo misno slavlje koje je predvodio preč. Marko Kovač, izaslanik zagrebačkog nadbiskupa Dražena Kutleše.

Poslije mise govore su održali predsjednika Udruge Ante Čaljkušić te dopredsjednica Udruge Petra Milković, a prikazana je i prezentacija kojom su se okupljeni prisjetili prvih 10 godina te se podsjetili i koje sve projekte i programe Udruga čini za izgradnju kulture života.

Izvor: IKA

Možda će vas zanimati...