Susret Poslanika Milosrđa sa s. Vianejom

U ponedjeljak, 27.11.2017. susret Poslanika Milosrđa započeo je u zajedništvu s liturgijskom grupom „Djeca bl. Marije Petković“, njihovim voditeljicama s. Kristinom, Anom i Marijom Pugar te našim duhovnikom vlč. Damirom i počasnim članom Draženom.
Pjesmom “Mi želimo uzdić Isusa”, dočekali smo s. Vianeju, izaslanicu i prvu savjetnicu časne majke Cristine, vrhovne glavarice Družbe Kćeri Milosrđa, koja je došla u pratnji naših voditeljica s. Jasne i s. Jasminke. Dora je recitacijom blaženici pozdravila sestre, a mali Diego je na španjolskom izrekao pozdrav. Ganuta, s. Vianeja zahvalila je na dočeku, prenijela svima pozdrave časne majke Cristine i obećala da će joj prenijeti naše pozdrave.
Uslijedila je molitva Božanskog časoslova. Nakon molitve s. Vianeja pričala je o misijskom djelovanju sestara na Kubi i u Kongu sljedeći volju svoje duhovne majke Marije Petković koja im poručuje: „Idite, kćeri moje, po svijetu s Križem, svetim Evanđeljem i svetim Konstitucijama spašavati duše“.
U Hrvatskoj Poslanici Milosrđa djeluju u Novskoj, Pločama, Dubrovniku i u našoj župi na Trešnjevci. U ostalim Provincijama sestre rade s Franjevačkom mladeži, gdje uz štovanje sv. Franje promiču i karizmu naše blaženice. Framaši s godinama prelaze u Poslanike Milosrđa koji djeluju kao produžena ruka sestara u svojim sredinama.
No, kakav bi to bio susret kada se ne bi malo zapjevalo i uživalo u slano-slatkim delicijama pripremljenim u čast naših sestara. Na rastanku smo radosna srca pozdravili sestre, a s. Vianeju zamolili da časnoj majci Cristini prenese naše pozdrave i želju da ju prati nebeski zagovor naše blaženice u svim nastojanjima za dobro Družbe te malenih i potrebitih koje im Gospodin stavlja na životni put.

Vesna Puljić

Fotogalerija

Možda će vas zanimati ...