Hodočašće u Vepric

Vepric_02Na spomendan sv. Josipa Radnika, 1. svibnja uputili smo se na hodočašće u hrvatski Lurd, u svetište Majke Božje u Vepricu. Hodočašće je započelo molitvom i kratkim odmorom do 7 sati. Tada smo počeli Jutarnju molitvu i molitvu krunice s razmatranjima koje je predvodio naš župnik Damir.

Stigavši u Vepric, kratko smo se odmorili i razgledali svetište. Osobito nas se dojmilo kako je svetište lijepo uređeno i održavano.

Točno u podne započeli smo sa slavljem svete mise koju je predvodio župnik. Slavili smo je na otvorenome, u špilji koja je uređena poput one u Lurdu. Na misi je pjevao naš Zbor gospođa, koje su na ovo hodočašće išle kao znak zahvale i priznanja za veliki dobrinos životu naše župe, osobito u dijelu bogoslužja.

Nakon mise čekalo nas je veliko iznenađenje: posredstvom jedne naše župljanke, domaćini iz svetišta priredili su nam okrijepu i lijepu dvoranu u kojoj smo ručali. Za dobro raspoloženje pobrinuo se i naš đakon Martin koji je svirao gitaru i pjevao sve nama drage i poznate pjesme. Bilo je divno zajedno u veselju i radosti biti okupljeni oko zajedničkog stola.

Nakon okrijepe išli smo u kapelu duhovnog centra u svetištu. Tamo smo pred likom Milosrdnog Isusa izmolili krunicu Božjeg milosrđa. Prije molitve don Alojzije, nekadašnji upravitelj svetišta, objasnio nam je smisao predivnog mozaika koji prikazuje Navještenje Gospodinovo i Raspetog Krista.

Hodočašće je doseglo svoj vrhunac u divnom raspoloženju hodočasnika u autobusu na povratku u Zagreb. Svi smo predvođeni đakonom Martinom uživali u lijepim pjesmama, a osobito nam je postala draga pjesma Bratec iz Ljubljanca.

Na hodočašću smo molili za sve župljane, za naše obitelji, djecu i nova duhovna zvanja. Osobito smo molili za sve volontere, kao i za korisnike Župnog caritasa i Pučke kuhinje.

Možda će vas zanimati ...