Proslava svetkovine svetog Josipa

Sama proslava svetkovine svetog Josipa, zaštitnika cijele Hrvatske domovine, započela je već ranom jutarnjom svetom misom u 6 sati ujutro koju je za sve žive i pokojne župljane prikazao župnik Damir Ocvirk.

Sljedeća misa bila je u 7 sati i predvodio ju je vlč. Jakov Rađa. Misu 8 sati predvodio vlč. Damir Baćun, a u 9 sati vlč. Vjekoslav Jakopović. Misu u 10.15 sati predvodio je vlč. Zlatko Golubić, domaći sin ove župe.

Svečano euharistijsko slavlje u 11.30 sati predvodio je mons. Mijo Gorski, pomoći biskup zagrebački u zajedništvu sa svim svećenicima iz Dekanata.

Drugi dio dana svetu misu predvodio je u 15 sati vlč. Domagoj Vuletić, a u 16.30 sati vlč. Julio Guijerro.

Završno zahvalno euharistijsko slavlje sa nadahnutom propovijedi predvodio je u 18.30 sati preč. Anđelko Košćak, rektor Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu u zajedništvu sa duhovnikom Bogoslovije preč. Milanom Pušecom i cijelom bogoslovskom zajednicom. Na toj svetoj misi, župnik Damir Ocvirk zahvalio se cijeloj okupljenoj bogoslovskoj zajednici na daru poslanja kojeg je služio kroz pet godina kao vicerektor odnosno odgojitelj bogoslova u toj drevnoj ustanovi. Nakon svete mise druženje je nastavljeno u dvorani ispod crkve, budućoj dvorani Augustina Holija, gdje su se bogoslovi i odgojitelji mogli pobliže upoznati sa životom i radom ove župne zajednice svetog Josipa na Trešnjevci.

Možda će vas zanimati...