Naknadni blagoslov vjernika u njihovim domovima 2021./2022.

NAKNADNI BLAGOSLOV VJERNIKA U NJIHOVIM DOMOVIMA PASTORALNA GODINA 2021./22.

(u uvjetima opasnosti od širenja bolesti COVID 19)

Ovogodišnji pohod svećenika u Vaš dom još uvijek je obilježen kušnjom zbog širenja bolesti COVID 19, uzrokovane koronavirusom. Zbog tih okolnosti  blagoslov obitelji i pojedinaca u domovima vjernika, bit će poput prošlogodišnjega.

U prvome redu – zbog navedenih okolnosti – potrebno je ispuniti obrazac prijave (koji se nalazi na dnu stranice) po kojem se prijavljujete za posjet služitelja Crkve u vaš dom. Prijave su od subote, 15. siječnja do ponedjeljka, 31. siječnja. Tim obrascem pristajete na blagoslov vašega doma i obitelji u posebnim uvjetima:

  1. Da svu svi sudionici blagoslova zdravi (bez vidljivih znakova koji mogu upućivati na bolest COVID 19),
  2. Da je prostorija u kojoj se moli prozračena,
  3. Da svi sudionici blagoslova tijekom molitve i susreta nose zaštitne maske za lice na ispravan način,
  4. Da ćete na vrijeme otkazati molitvu blagoslova u vašem domu ako se netko razboli ili mu je određena nužna mjera samoizolacije,
  5. Ukoliko se služitelji iz župe razbole ili im je određena nužna mjera samoizolacije, blagoslov obitelji se odgađa do datuma koji će naknadno biti naznačen.

Ove godine u blagoslovu obitelji sudjelovat će upravitelj župe Damir Ocvirk i župni vikar Hrvoje Maltarić, a pohodit će samo one domove za koje su pristigle prijave isključivo do 31. siječnja 2022.

Raspored će biti objavljen početkom veljače nakon prikupljenih prijava.

PRIJAVE SU ZAVRŠENE

Možda će vas zanimati ...