Krizmanička roštiljada

Nakon primanja sakramenta svete Krizme, djevojke i mladići koji su primili puninu Duha Svetoga nisu odmah otišli na “godišnji” odmor, nego su u zajedništvu sa svojim vjeroučiteljima organizirali – DAN ZAJEDNIŠTVA I ZAHVALE u župnom dvorištu župe sv. Josipa.

Dan 18. svibnja ove godine, bio je predivan za dio krizmanika koji su rado prihvatili poziv na “krizmaničku roštiljadu”.

Dečki i cure ujedinili su svoje snage te nisu došli samo na jelo i pilo, nego su izrađivali natpise sa porukama “Isus te voli, Bog je uvijek uz tebe…, divno je što postojiš”, zajedno sa citatima iz Svetog pisma, koje su kasnije dijelili siromašnima zajedno sa palačinkama koje su sami ispekli uz pomoć nekih roditelja, zatim dečki su pomogli oko pripreme roštilja i stolova, cure su radile salatu…., a cijeli dan je bio prožet i sportskim duhom, igrajući stolni tenis te stolni nogomet.

Nakon obilnog ručka, druženje je završilo “izvorom i vrhuncem” našeg kršćanskog života – svetom Euharistijom koju je slavio vlč. Jakov Rađa, župni vikar, zajedno sa đakonom Ivanom te svim ostalim krizmanicima i vjeroučiteljima koji su se smjestili oko oltara Gospodnjega kako bi još više naglasili zajedništvo i jedinstvo, a Misni obrazac bio je uzet od slavlja svetkovine Duhova, tj. rođendana Crkve što je krizmanicima bilo posebno drago jer su i sami primili puninu Duha Svetoga.

Na kraju sv. Mise, vlč. Jakov krizmanicima je pripremio jedno divno iznenađenje, otkrivši im kako su svi pozvani na “Ljeto za mlade na otoku Krapnju” s Isusom na more. 😉

Ivan V.

Možda će vas zanimati...