Izlet prvopričesnika i njihovih roditelja u Lužnicu

U subotu 18. svibnja ovogodišnji prvopričesnici zajedno sa svojim roditeljima išli su na zajednički i zahvalni izlet u Lužnicu. Izlet je organizirala župa u suradnji s Kolpinškom obitelji župe sv. Josipa. Svi sudionici okupili su se ujutro pred crkvom i autobusom krenuli na izlet. U početku je bilo malo nevjerice: Kakav će to biti izlet?, no ubrzo se pokazalo oduševljenje kada smo došli u Lužnicu i predivno uređen perivoj oko samostana i dvorca u kome žive i duhovno djeluju časne sestre Milosrdnice. Za našu grupu bila je rezervirana jedna sijenica, igralište za odbojku i roštilj.

Djeca su se odmah zaigrala, dok su roditelji i odrasli lagano razgovarali i ‘zagrijavali’ za zajedničke igre djece i roditelja.

Ubrzo su započele igre u kojima su sudjelovali roditelji i njihova djeca. Bilo je to pravo očitovanje zajedništva – kako obiteljskog, tako i župnoga. Nakon zajedničkih igara, slijedio je neizostavni roštilj, koji se umah razgrabio.

Nakon zajedničkog i ukusnog objeda, kojega su pripremili stručnjaci za roštilj – Miro, Miki, Igor i  Jakovljev tata, uslijedila je zajednička igra graničara, u koju su se uključili gotovo svi, od najmlađih do najstarijih sudionika. Vrlo zanimljiva igra – u kojoj je ostala posljednja sudionica – najstarija igračica gđa. Zvijezda – uslijedila je poslastica: sladoled.

Divan dan zajedništva završio je slavljem sv. Mise koju je predvodio župnik Damir. To je bila prilika da naši mali prvopričesnici ponovno prime Isusa u pričesti i da se svi zajedno zahvalimo na obiteljima, župi i Božjim dobročinstvima kojima nas prati.

Možda će vas zanimati...