Proslava 20. godišnjice rada Kolpinške obitelji Svetog Josipa

Proteklih dvadesetak godina naša je župna zajednica obogaćivana značajnim doprinosom članova Kolpinške obitelji Svetog Josipa. Različitim doprinosima i pastoralnim djelovanjima, Kolpinška obitelji i kolpinški duh utkao se kroz godine u različite dijelove župnog pastorala, ali i šire. Vrijedne ruke i otvoreno srce članova, uvijek su bili i jesu spremni da pomognu, da doprinesu, da otvore i/ili stvore različite mogućnosti za druge i drugima, pokušavajući slijediti primjer i ostavštinu blaženog Adolpha Kolpinga.
U čast dvadesete godine djelovanja, članovi Kolpinške obitelji pripremili su svečanu proslavu. Misno slavlje i prigodan domjenak održan je u našoj župi 24. studenog 2017. godine. Svetom misnom slavlju, koje je predvodio naš župni vikar vlč. Josip Mudronja u koncelebraciji s braćom svećenicima vlč. Adolfom Scheningom, vlč. Ivanom Damjanovićem, vlč. Ivanom Filipčićem i vlč. Tomislavom Antekolovićem, prisustvovali su brojni gosti iz Njemačke (nadbiskupija Paderborn), kao i iz drugih kolpinških obitelji Zagrebačke nadbiskupije i Varaždinske biskupije te naravno, predstavnici naših župnih zajednica. Posebna čast i radost bilo je prisustvovanje dvojice prijašnjih i sadašnjeg glavnog tajnika Kolpinškog djela nadbiskupije Paderborn: gosp. Hans Petera Beea, gosp. Thomasa Müllera i gosp. Thorstena Schultza. Njihova neizmjerna i svesrdna pomoć tijekom svih godina doprinijela je svakako radu Kolpinške obitelji. Članovi pobratimljene Kolpinške obitelji iz dragog nam njemačkog Hörstea na čelu sa svojim duhovnikom vlč. Adolfom Scheningom i predsjednikom Michaelom Berensmeierom također su uveličali našu proslavu. Proslavi je prisustvovala i predsjednica Katoličkog društva djetića u Zagrebu, prof. Anita Petričević.
Svečani domjenak bio je popraćen iskrenim zahvalama i međusobnim druženjem.
Veliko hvala svima koji su na bilo koji način doprinijeli ovoj proslavi, a još veće hvala svim podupirateljima Kolpinške obitelji, svim prijašnjim i sadašnjim članovima te svima koji su tijekom svih ovih godina nosili i nose Kolping u srcu te kolpinški duh širili gdje god da bili. Nadamo se kako će se naša Kolpinška zajednica širiti i dalje djelovati na dobro drugih.
Vjerni Kolpingu!

Viktorija Erjavec

Možda će vas zanimati...