Adventski sajam 2017.

U subotu i nedjelju, 16. i 17. prosinca 2017. godine, po drugi put održan je Adventski sajam Župe sv. Josipa.
Kroz dva dana održavanja, u crkvenom dvorištu okupile su se sve župne zajednice te svojim sudjelovanjem i prodajom na štandovima pomogle prikupiti sredstva za djelovanje župnog Caritasa i Pučke kuhinje. Sajam je i ove godine održan pod geslom “Da svi budu jedno” (Ivan 17,21) te je u subotnje jutro otvoren blagoslovom, a u nedjelju navečer zatvoren zajedničkim klanjanjem svih sudionika u crkvi.
Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način sudjelovali ili podržali Adventski sajam naše župe kao oblik djelotvorne kršćanske ljubavi prema potrebitima.

A evo i nekih dojmova:

Zbor Sjaj i ove je godine nastupao na Adventskom sajmu. Drago nam je što smo upotpunili sajam s našim izvedbama duhovnih pjesama. Zahvalni smo dragom Bogu što nas je okupio i ove godine kako bismo svojim prisustvom razveselili sve nazočne. Bilo nam je prekrasno i vidimo se sljedeće godine!

Poslanici milosrđa sudjelovali su na sajmu pripremajući palačinke i fritule. Bilo je tu zajedništva, pjesme, smijeha…

Dječja zajednica Susret lijepo se provela dva dana na sajmu. Prodaja nam je dobro išla jer su mali prodavači svoj posao shvatili skroz ozbiljno. A i naša adventska bojaonica privukla je na bojanje i male i velike!

Naravno, pjesma je bila neizostavni dio sajma, a svojim aranžmanima adventskih pjesmi kao što su “Visom leteć” i “Zdravo budi Marijo”, okupljene je uveseljavao i zbor Izvor. Nama, a vjerujemo i prisutnima, bilo je super unatoč hladnoći, sve zahvaljujući toplini koju smo osjetili oko srca.

I ove godine na Adventskom sajmu Obiteljska zajednica se predstavila prodajom božićnih ukrasa. Uglavnom su to bile kuglice koje su članovi zajednice sami izradili, ali bilo je i raznih drugih ukrasa, svijećnjaka, lampiona pa i jedna prava pravcata kućica od medenjaka. S nama su na štandu bile i Liturgijska skupina djece Marije Petković te Dječji zbor Iskrice. Zajedno smo sudjelovali u pripremi i izradi predmeta za prodaju, zajedno se izmjenjivali u dežurstvima za štandom i tako još jednom potvrdili da svi mogu biti jedno kad nas veže sveza ljubavi.

Na sajmu je sudjelovala i ministrantska zajednica koja je prodavala božićne čestitke koje su ministranti izrađivali kod kuće sa svojim obiteljima. Ne treba reći da je na štandu bilo veselo… 🙂

Paralelno s adventskim sajmom održana je i tradicionalna prodajna izložba župnog Caritasa koja je protekla u vedrom i predblagdanskom ozračju. Sav prihod namijenjen je za nabavu osnovnih prehrambenih namirnica za božićne pakete našim korisnicima. Uz sve sadržaje koji su se nudili ovoga vikenda i ugodno župno zajedništvo, vrijeme je doista brzo prošlo.

Medijski ured župe sv. Josipa

Fotogalerija

Možda će vas zanimati ...