Božićni igrokaz “Tajna jednog magarca”

U našoj župi,  u nedjelju, 16. siječnja 2022. održana je božićna predstava „Tajna jednog magarca“, koja je bila odgođena zbog bolesti djece koja su sudjelovala u igrokazu. Igrokaz je bio predviđen za blagdan svete Obitelji.

U igrokazu su sudjelovali djeca dječjega zbora „Iskrice“, članovi Liturgijske grupe Marije Petković, ministranti i roditelji. Tekst božićnog igrokaza, uz poticaje i ideje djece glumaca, napisao je Tomislav Jelinčić, a režiju i pomoć u postavljanju predstave preuzela je Iva Milley.

Predstava kroz priču jednog magarca otkriva tajnu Kristova rođenja u Betlehemu. Magarac otkriva svoju tajnu anđelu, te mu pripovijeda svoj put s Marijom i Josipom od Nazareta do Betlehema.

Kostime i rekvizite za predstavu izradili su sami glumci i njihovi roditelji. Osobito je bilo lijepo vidjeti povezanost djece i roditelja u pripremi predstave. Igrokaz se počeo pripremati tijekom adventa na adventskom programu za djecu pod nazivom „Radionice sv. Josipa“.

Na radionicama, koje su se održavale tijekom adventskih nedjelja, djeca i roditelji sudjelovali su na katehezama pod vodstvom vjeroučiteljice Martine Salopek, te igraonicama pod vodstvom Ane Marije Fabris i Ivane Hajder.

Kao plod radionica – uz božićnu predstavu – bila je izrada božićnih figurica za jaslice i kolači, koji su se prodavali pred crkvom na četvrtu adventsku nedjelju za potrebe Zaklade bl. Marije Patković.  

Možda će vas zanimati ...