Proslava svetkovine Božjeg milosrđa 2018.

Prvu nedjelju nakon Uskrsa slavi se svetkovina Božjeg milosrđa. Svetkovini je prethodila devetnica, koju je svaki dan u 15 sati predvodio župnik Damir Ocvirk, a molili su župljani i župne zajednice posvećene Božjem milosrđu.
Svetkovina Božjeg milosrđa započela je molitvom krunice Božjem milosrđu prije svete mise. Članovi udruge misionara Milosrdnog Isusa te Molitelji i štovatelji Božjeg milosrđa Župe sv. Josipa, molitvom krunice uronili su u Božje milosrđe našu Domovinu, naš narod, obitelji, mlade, sve bolesne, ranjene i cijeli svijet.
Svečanu svetu misu predvodio je župnik Damir koji se u svojoj homiliji dotaknuo važnosti ove pobožnosti, govoreći o poruci koju je sam Isus objavio sv. Faustini, tražeći od nje da naslika sliku Milosrdnog Isusa i da moli krunicu Božjem milosrđu za cijeli svijet. Kako saznajemo iz Dnevnika sv. Faustine, koji je vodila svetica na zahtjev svog duhovnika bl. M. Sopočka, a kojoj se Isus redovito obraćao, Isus je tražio da zazivamo Božje milosrđe, da ga častimo i slavimo jer je ono jedino sidro spasa za sve ljude, a posebno grješnike. Zato je i tražio da se u sat milosrđa, u trenutku njegove smrti na križu, u 15 sati moli krunica Božjem milosrđu.
Tamburaški orkestar i Mješoviti zbor župe sv. Josipa uveličali su ovo veliko slavlje, a gospodin Dražen Brodarić cvjetnim je aranžmanima okitio sliku Milosrdnog Isusa ispred oltara.
Tijekom poslijepodneva od 13 do 19 sati u crkvi je bio izložen Presveti Oltarski Sakrament. Molitelji i štovatelji Božjeg milosrđa i Misionari milosrdnog Isusa u milosrdni sat, u 15 sati, molili su u crkvi krunicu Božjem milosrđu, veličali i častili Presveti Sakramenat i zahvaljivali Bogu za svaku primljenu milost, za Njegovu ljubav i za sve što čini za naše spasenje.

Nada Caren i Katica Sučić

Možda će vas zanimati...