Proslava 30. rođendana zbora Izvor

U utorak, 7. svibnja 2024. svečanim gala koncertom proslavljen je 30. rođendan župnog zbora Izvor u prepunoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Nakon uvodnog pozdrava župnika Damira Ocvirka uslijedio je splet pjesama po kojima je prepoznatljiv glazbeni opus zbora Izvor. Zborsko pjevanje uljepšao je scenski nastup zboraša i prigodna rasvjeta koja je pratila svaku pjesmu na drugačiji način uz veliki video zid na kome se izmjenjivala scena s fotografijama, natpisima i kratkim izjavama pjevača.

Na repertoaru koncerta bile su emotivne duhovne šansone, hitovi Oliverove glazbe, te energični gospel po kojem je Izvor poznat i izvan granica zemlje.

Zbor Izvor djeluje u Župi svetoga Josipa već trideset godina, a od samoga početka vodi ga Ivana Jelinčić, r. Šurina. Osim po pjevanju na nedjeljnom euharistijskom slavlju u 12 sati, zbor je poznat i po vlastitim koncertima te suradnjama s vrhunskim svjetskim i domaćim izvođačima. Među suradnjama na koje su članovi zbora posebno ponosni, su one s Howard Gospel Choirom, Glorijom Gaynor, i Oliverom Dragojevićem O kvaliteti zbora govori i činjenica da je nastupio u završnici emisije Do posljednjeg zbora Hrvatske radiotelevizije.

Tijekom koncerta u prigodnom govoru voditeljica zbora je istaknula: „Neizmjerno se veselimo ovom koncertu! Izvor čine pojedinci, ali zajedno smo zapravo jedna velika obitelj.“

I upravo to – obiteljsko zajedništvo, blizina i radost bili su glavna obilježja slavljeničkog koncerta.

Možda će vas zanimati...