Devetnica u čast sv. Josipu 2017. – deveti dan

Posljednjeg dana devetnice u čast sv. Josipu, krunicu sv. Josipa predmolili su članovi Ministrantske zajednice naše župe. Krunicu smo molili s nakanom da naša Župa izvrši poslanje koje joj je ostavio bl. Alojzije Stepinac i bori se za kršćansko uređenje društva. Temeljna misao vodilja bila je „Živilo kršćansko uređenje ljudskog društva! Za kršćansko uređenje toga društva borit će se i nova naša župa na Trešnjevki pod zaštitom svetoga Josipa”, blaženog kardinala Alojzija Stepinca.

Euharistijsko slavlje predslavio je fra Pero Džida, duhovnik sestara Klarisa. Na početku euharistijskog slavlja fra Pero je istaknuo važnost svete mise i kako je Isus došao samo radi nas i našega spasenja. U nadahnutoj homiliji temeljenoj na riječima blaženog Alojzija Stepinca spomenuo je važnost naše župe i njezinog zaštitnika. Naglasio je koliko se predivnih milosti dogodilo u 80 godina naše župe. Kolike su se milosti izlile na tražitelje i molitelje, koliki su krstom preporođeni, u ispovijedi očišćeni, u bračni savez sklopljeni, kruhom nahranjeni i Duhom Svetim opečaćeni. Napomenuo je da se s tim žarom i dalje nastavi rad u našoj crkvi te da osjećamo prisutnost, slavlje i gozbu u domu Gospodnjem.

Uz fra Peru, koncelebrirao je župni vikar vlč. Josip Mudronja, a misno slavlje svojim pjevanjem uveličao je Zbor gospođa.

Marko Horvat

Možda će vas zanimati...