Devetnica u čast sv. Josipu 2017. – osmi dan

Osmi dan devetnice u čast sv. Josipu predmolili su mladi naše župe. Ovoga puta krunicu smo molili u nakanu za one opterećene mržnjom i željom za osvetom.

Misao vodilja večeri bila je “Mržnja nije stvarateljska snaga. Samo ljubav stvara“, svetog Maksimilijana Kolbea. Nakon krunice, svetu misu predslavio je ministar provincijal, fra Josip Blažević. U svojoj propovijedi naglasio je koliko je potrebno prepustiti se volji Božjoj, ne mržnji, jer tko mrzi osuđen je na poraz. Iako zlo može potrajati, ono ne može pobijediti, a povjerujemo li u pobjedu ljubavi, shvatit ćemo koliko je Bog čudesan – istaknuo je fra Blažević.

Uz fra Blaževića, misno slavlje koncelebrirali su župni vikar vlč. Josip Mudronja i đakon iz župe Marka Križevčanina, Željko Nestić, a svojim pjevanjem uveličali su ga zborovi Sjaj i Izvor.

Nakon euharistijskog slavlja, održana je i duhovna obnova za mlade koji su imali priliku promišljati kako živjeti Božji poziv i poziv svoje crkve. Fra Blažević prisutnima je poručio da su predodređeni da budu sveti, da žive primjer svetaca, poput sv. Josipa.

Mladima je ukazao i na današnji duhovni nomadizam, veliki problem kršćanstva zbog kojeg često skrećemo s puta i živimo besciljno. Dodaje kako sve svoje nade trebamo položiti u Isusa, posebice u ovo korizmeno vrijeme, a da bi postali njegovi učenici potrebno je ispuniti tri uvjeta:  odreći se samoga sebe, uzeti svoj križ i slijediti ga.

Osmi dan devetnice završili smo euharistijskim klanjanjem u kojem smo molili da zagovor Sv. Josipa i dalje prati hrvatski narod u ovim teškim vremenima.

Martina Vazdar

 

Možda će vas zanimati...