Devetnica u čast sv. Josipu 2017. – četvrti dan

Četvrtog dana devetnice u čast sv. Josipu, krunicu sv. Josipa predmolili su članovi Neokatekumenskog puta s nakanom za obraćenje u hrvatskom narodu. Temeljna misao vodilja je izreka blaženog kardinala Alojzija Stepinca „Povratak čovječanstva k Bogu jedini je izlaz iz ovog kaosa u kojem se svijet nalazi”.

Euharistijsko slavlje predslavio je prof.dr.sc. fra Ivan Karlić, pročelnik Katedre dogmatske teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. U nadahnutoj homiliji temeljenoj na proglašenoj Riječi i riječima blaženog Alojzija Stepinca aktualizirao je stanje u svakom čovjeku, obitelji kao temeljnoj stanici ljudskog društva i hrvatskom narodu opisujući ga upravo velikim kaosom u kojem živi današnji čovjek. Snažnim riječima pozvao je sve okupljene vjernike na obraćenje i povratak čovječanstva Bogu i obraćenje prema svima koje susrećemo u svakidašnjem životu počevši od malih naoko nebitnih stvari u svjedočenju svoje vjere i poštenog načina življenja kako i dolikuje onima koje Krist izabire da budu njegovi svjedoci u današnjem svijetu.

Uz fra Ivana koncelebrirao je župnik vlč. Damir Ocvirk, a misno slavlje svojim pjevanjem animirali su članovi Neokatekumenskog puta i Zbor gospođa.

Krešimir Matijević

Možda vam se sviđa...