Ujedinjeni u molitvi s papom

Na poticaj pape Franje, na svetkovinu svetoga Josipa u četvrtak, 19. ožujka, Obiteljska zajednica župe sv. Josipa iz Zagreba ujedinila se u molitvi KRUNICE s nakanom da se zaustavi širenje koronavirusa, kao i za sve koji su oboljeli ili se stavljaju u službu bližnjih. Svaka je obitelj u svome domu molila s početkom u 21 sat. Crkveno zvono je zazvonio u predviđeno vrijeme kako bi podsjetilo na ovu važnu molitvu.

Ovogodišnja proslava Josipova u Župi na Trešnjevci, bila je najtužnija od njenog osnutka. Zbog odredbe građanskih vlasti o zabrani okupljanja, nisu se slavile predviđene svete mise. Svetu misu, koja je bila slavljena bez naroda, prenosio je Radio Marija. Tijekom dana vjernici su ipak, ali u manjem broju pohodili crkvu.

Za proslavu župne svetkovine, župljani su se pripremali devetnicom koju je predvodio upravitelj župe Damir Ocvirk. Tijekom devetnice vjernici su promišljali o sv. Josipu kao “čuvaru svetih otajstava”. Uz redovite pobožnost i nakana, osobito se molilo za zaštitu od korona virusa i za sve koji su pogođeni ovom novom bolešću.

Možda će vas zanimati ...