Spomendan sv. Faustine

U petak, 5. listopada 2018. proslavili smo spomendan sv. Faustine Kowalske, rođendan našeg župnika i 13. obljetnicu postojanja Molitelja i štovatelja Božjeg milosrđa u Župi sv. Josipa. Spomendanu sv. Faustine prethodila je trodnevnica uz molitvu krunice Majci Božjoj koju su, s kapelanom Lukom, predmolili Molitelji i štovatelji Božjeg milosrđa u zajedništvu s Misionarima milosrdnog Isusa. Svečanu sv. misu na spomendan sv. Faustine slavio je župnik Damir, uputivši nam prekrasne riječi o Božjem milosrđu, a slijedila je i zajednička molitva sv. Faustine koju je također predmolio župnik.
Sv. Faustina prva je svetica trećeg tisućljeća, a svetom ju je proglasio sveti Ivan Pavao II, prve nedjelje nakon Uskrsa 2000. godine.
Nazivaju je sveticom Božjeg milosrđa jer se upravo njoj ukazivao sam Isus, a ona je te susrete opisivala u svom dnevniku. Od nje je tražio da nacrta sliku Milosrdnog Isusa, po njegovim uputama, koju danas časte mnogi vjernici i štovatelji Božjeg milosrđa. Njezina zadaća, po Isusovoj želji, bila je moliti Božje milosrđe za cijeli svijet, štovati sliku Milosrdnog Isusa, moliti krunicu Božjeg milosrđa i širiti pobožnost Božjem milosrđu i sve objave zapisivati u dnevnik koji je kasnije preveden na nekoliko svjetskih jezika.
Nakon sv. mise slijedio je agape za sve prisutne.

Nada Caren i Katica Sučić

Možda će vas zanimati ...