Proslava misijskog dana i Izvanrednog misijskog mjeseca

U nedjelju 20. listopada obilježena je Misijska nedjelja u našoj župi. Za tu prigodu djeca iz Liturgijske skupine Djeca Marije Petković pripremila su igrokaz u kojem su predstavila poziv pape Franje na Izvanredni misijski mjesec.

U prigodnom igrokazu djeca su pozvala župljane da odgovore na svoj poziv koji proizlazi iz krštenja te da molitvom i misijskim djelima pomognu i prate misionare i misinarke. Igrokaz je završio zajedničkom molitvom sastavljenom za Izvanredni misijski mjesec.

Osim prigodnog igrokaza i molitve, kao vidljivi znak blizine onima koji su u poslanju, prikupljana su sredstva za višečlanu obitelj Bešlić iz Splita koja se nalazi na svom poslanju missio ad gentes u Smederevu.

U sklopu Izvanrednog misijskog mjeseca, a u sklopu trodnevnice Gospi Fatimskoj molila se misijska krunica s razmatranjima, u kojoj se molilo za potrebe Crkve i misija na svim kontinentima svijeta. Kao završetak Misijskog mjeseca, u nedjelju, 27. listopada u župi će gostovati misionar don Ivan Stojanović, salezijanac, koji se trenutno nalazi u Gani.

D.C.

Možda će vas zanimati ...