Proslava Božića 2013.

Proslava Božića 2013.Proslava Božića u našoj župi započela je misom bdjenja koju je predvodio preč. Anđelko Košćak, rektor Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu. Misi je prethodio božićni recital i kratka priredba u izvedbi članova Liturgijske grupe bl. Marije Petković. Djeca su župljanima – a osobito drugoj dijeci – darovali recitacije i prikaz Isusova rođenja u suvremenom okruženju.

Prije mise bdjenja, svečano je u crkvu unesen kipić djeteta Isusa, a djevojčica Dora ga je položila u jaslice. Nakon mise, rektor Anđelko je blagoslovio nove jaslice u našoj župi.

Misu polnoćku predvodio je župnik Damir u koncelebraciji s kapelanom Jakovom. Prije mise je mješoviti zbor i tamburaški orkestar naše župe izveo predbožični koncert. Slavlje je proteklo u ozračju zahvaljivanja za dar spasenja koje je započelo Isusovim rođenjem, a župnik Damir je pozvao župljane da nastave anđelovu službu u novoj evangelizaciji. Nakon mise župnik i kapelan su, ispred crkve, nazočnim vjernicima čestitali Božić.

Galerija slika:

Možda će vas zanimati ...