Održana duhovna obnova za mlade: “sv. Josip-zaštitnik obitelji”

  IMG_1915  

                U utorak 15. ožujka, a u sklopu Devetnice na čast. sv. Josipu, održana je duhovna obnova za mlade pod nazivom “Sveti Josip – zaštitnik obitelji”.

 

                Duhovna obnova započela je u 17:15 sati molitvom krunice sv. Josipa koju su predmolili mladi iz Župe te pjevane litanije. Odmah nakon krunice uslijedila je pobožnost križnoga puta kojeg su čitali i pripremili mladi pjevači iz zbora „Izvor“, nakon pobožnosti uslijedilo je svečano euharistijsko slavlje koje je predvodio franjevac kapucin Ivan Markanović.IMG_1914

 

                Drugi dio duhovne obnove započeo je u 20 sati, kada su se pridružili i ostali mladi iz grada Zagreba. Na samom početku, riječ dobrodošlice i uvodne molitve uputio je naš kapelan, vlč. Ivan Vučak te predao riječ vlč. Ivanu Valentiću, povjereniku za mlade Zagrebačke nadbiskupije koji je pozdravio mlade te ih pozvao na tradicionalni križni put za mlade na Ksaveru.

 IMG_1926

                Središnji dio duhovne obnove bio je nagovor mladog bračnog para: Sare i Ante Čajkušića, koji su na orginalan način iznjeli mladima svoje duboko svjedočanstvo vjere. Počeli su od početka, kako su živjeli prije nego su upoznali jedan drugoga, zatim kako su se upoznali na otoku Braču i kako je sve krenulo. Ante Čajkušić u svojem podužem izlaganju prenio je mladima svoju vjeru, koliko mu je dragi Bog pomogao i kroz koje je kušnje prolazio sve dok se nije u potpunosti predao Gospodinu. Inače Ante Čajkušić je i nacionalni voditelj inicijative „40 dana za život“ te je ukratko progovorio i o tome kako ga je Gospodin pozvao upravo na služenje za najmanje i najslabije.IMG_1921

 

                Potom su progovorili o svetcima rekavši kako je najveći, a najskromniji svetac bio upravo sveti Josip, koji je ujedno bio i najbliži Isusu. Iako ga se spominje u svega nekoliko rečenica u Svetom Pismu, on je bio toliko snažan. Potaknuo je mlade da se uče od sv. Josipa – vjeri, strpljivosti i čistoći i to ne samo čistoći u tjelesnom smislu, već pravoj, iskrenoj, dječjoj čistoća srca.

 

                Nakon nagovora Sare i Ante Čajkušića uslijedilo je klanjanje pred Presvetim Oltarskim sakramentom kojeg je predvodio kapelan, a cijelu duhovnu obnovu svojim bogatim iskustvom i dubokom vjerom obogatili su svojim sviranjem i pjevanjem „slavljenički tim Božja pobjeda“.

 

                                                                                                                                                             Josip Babić

 

Možda će vas zanimati...