Molitvom i pjesmom proslavljen spomendan svetog Ivana Pavla II

U ProslavaSpomendanSvIvanaPavlaII_2014_5srijedu navečer u crkvi svetog Josipa, mnoštvo krizmanika, srednjoškolaca, studenata, radničke mladeži te obitelji s malom djecom molili su zajedno sa svetim Ivanom Pavlom II. Gospinu krunicu koju je simbolično preko video zapisa predmolio papa Ivan Pavao II.

Između svake izmoljene desetice pjevala se duhovna pjesma koju je animirao zbor mladih župe svetog Josipa “Sjaj”, a nakon molitve svete krunice bile su pročitane misli koje je sveti papa Ivan Pavao II. uputio mladima za vrijeme svojih apostolskih pohoda našoj Hrvatskoj domovini. Bili su to tekstovi koji tako snažno progovaraju i danas, a na osobiti način bilo je ugodno slušati kako papa Ivan Pavao drugi citira našega, ako dragi Bog da, uskoro sveca, bl. Alojzija Stepinca: “Sluga Božji kardinal Alojzije Stepinac, kojega ću sutra, ako Bog da, uzdignuti na čast oltara, mladeži je svojega doba preporučivao: “Pazite na sebe i izgrađujte se, jer bez moralno izgrađenih i solidnih pojedinaca nema ništa. Nisu najveći patrioti oni koji najviše viču, već oni koji najsavjesnije vrše zakon Božji” (Propovijedi, govori, poruke, Zagreb 1996., str. 97). Neka nikada ne iščezne vaš mladenački zanos napajan na _živoj vjeri u Boga. Kardinal Alojzije Stepinac je s tim u svezi svećenicima preporučivao: “Tjerajte kao kugu od naše mladeži svaku malodušnost, jer je nedostojna katolikâ, koji se diče ovim velikim imenom, kao što je ime Boga našega” (Pisma iz sužanjstva, Zagreb 1998., str. 310). (Zagreb, 2. listopada 1998. – Pozdrav pape Ivana Pavla II. mladima i narodu te Zagreb, 11. rujna 1994. -Papina poruka mladima na Hipodromu – Angelus).

Na raspolaganju su bila i trojica mladih svećenika koji su bili na raspolaganju za duhovni razgovor ili za sakramenat pomirenja s Gospodinom.

Na kraju pobožnosti svi zajedno izmolili smo molitvu i litanije svetom Ivanu Pavlu II. te pjesmom “Krist jednom stade na žalu” i svečnim blagoslovom radosna srca priveli svoju pobožnost kraju.

Možda vam se sviđa...