Duhovna obnova župnoga Caritasa, Pučke kuhinje sv. Josipa i Zbora gospođa

U subotu, 3. veljače 2018., nakon jutarnje svete mise, održana je mjesečna duhovna obnova za volontere župnoga Caritasa i Pučke kuhinje sv. Josipa te za Zbor gospođa, koju nam redovito vodi naš župnik vlč. Damir Ocvirk. Tema duhovne obnove bila je sveta misa prikazana kroz animirani film ”Veliko čudo”.U filmu su na dojmljiv način prikazana tri lika, svaki sa svojom životnom poteškoćom. Njihove životne priče isprepliću se kada osjete veliku potrebu biti u crkvi ne znajući da će se upravo tamo njihovi životi zauvijek promijeniti. Pomoću njihovih anđela čuvara bit će svjedoci pravom značaju svete mise, neprestanoj borbi između dobra i zla te konačnom trijumfu vjere.

Bila je to prilika da si i mi iznova posvijestimo kako euharistija čudesno ostvaruje zajedništvo života s Bogom i jedinstvo Božjega naroda, na čemu se i temelji sama Crkva.U njoj jest vrhunac kako djelovanja kojim Bog u Kristu posvećuje svijet, tako i bogoštovlja koje ljudi iskazuju Kristu i po njemu Ocu u Duhu Svetom. ”Već samim ulaskom u crkvu, u kuću Božju za nas treba biti poseban doživljaj jer ulazimo u nešto što nije samo naravno, već i nadnaravno” – ističe vlč. Damir.

Ponovivši nam naizgled poznate stvari, a opet tako duboke i snažne, ne možemo se nego iznova diviti misi kao najuzvišenijoj tajni naše kršćanske vjere te najljepšem daru koji nam Isus daruje kako bi bili zauvijek s Njime.

Damir David

Možda vam se sviđa...