Dodjela priznanja

U prigodi proslave župnoga Zaštitnika i osamdesete obljetnice župe dodijeljena su priznanja nekim župnim zajednicama koje ove godine također obilježavaju svoje obljetnice.

Tako su tijekom svečanog ručka, na kome su uz Nadbiskupa i svećenike, sudjelovali i voditelji župnih zajednica, uručena priznanja Mješovitom zboru, Neokatekumenskom putu i Kolpinškoj obitelji.

Mješovitom zboru za osamdeset godina neprekidnog pjevanja u našoj župi i za njegovanje liturgijskog pjevanja. Priznanje je preuzeo maestro Josip Škvorc, voditelj zbora.

O trideset i petoj obljetnici prisutnosti Neokatekumenskoga puta dodijeljeno je priznanje članovima Puta za svu pomoć u djelu nove evangelizacije, osobito po navještaju Božje riječi, slavlju sakramenata i životu u zajednici. Priznanje je preuzeo g. Krešimir Matijević.

Za dvadeset godina nesebičnog pomaganja u župnom pastoralu, osobito u brizi za obitelji idjecu, dodijeljeno je priznanje Kolpinškoj obitelji sv. Josipa. Priznanje je preuzeo g. Miroslav Salopek, predsjednik Kolpinške obitelji sv. Josipa.

Uz riječi zahvale svim voditeljima zajednica koje djeluju u našoj župi, priznanja je podijelio župni vikar, vlč. Josip Mudronja.

Damir Ocvirk

Možda vam se sviđa...