Zlatna misa vlč. Zlatka Golubića

U nedjelju, 27. lipnja 2021. slavlje Zlatne mise u našoj župi, predvodio je svećenik Zagrebačke nadbiskupije vlč. Zlatko Golubić, trenutno na službi pomoćnika u Nacionalnom svetištu svetoga Josipa u Karlovcu.

Na početku slavlja Zlatne mise, zlatomisnika Golubića, pozdravio je upravitelj župe Damir Ocvirk, istaknuvši zahvalu Bogu i zlatomisniku na daru poziva i ustrajnosti u svećeničkoj službi. Velečasni Zlatko Golubić je treći mladomisnik od osnutka župe 1937., a nakon njega još su devetorica svećenika slavila Mlade mise u župi. Posljednja Mlada misa bila je prošle godine 21. lipnja, a slavio ju je Petar Galeković.  U tom nizu svećenika, župa promatra i Božju naklonost kojim i danas Gospodin poziva mladiće iz župe, te župa trenutno ima jednog bogoslova i postulanta u franjevačkom sjemeništu u Slavonskom Brodu.

većenici: mons. Zvonimir Sekelj, zlatomisnik i kanonik; vlč. Zlatko Golubić, zlatomisnik; don Stjepan Bolkovac, salezijanac

U svijetlu Evanđelja trinaeste nedjelje kroz godinu, upravitelj župe Ocvirk, u homiliji je ocrtao lik svećenika koji ima zadaću buditi vjeru Crkve, kao što je iz prividnog sna smrti, Isus pozvao Jairovu kćer.  Svećenički put vlč. Golubića započeo je svećeničkim ređenjem 27. lipnja 1971. i slavljem Mlade mise 25. srpnja u crkvi svetoga Josipa, a sada ga je služba dovela ponovno k svetom Josipu, gdje skrovito i tiho vrši službu pomoćnika, ispovjednika i misnika.

Na kraju slavlja, Zlatomisnik je izrekao zahvalu, osobito se spomenuvši vrijednih i zauzetih svećenika koji su služili u crkvi svetoga Josipa, a napose prvoga župnika mons. Ivana Gašperta i župnika Augustina Holija, te tadašnjih kapelana koji su imali osobiti utjecaj na mladog bogoslova i svećenika Zlatka.

Damir Ocvirk, upravitelj župe

Foto: Snježana Starčević

Možda će vas zanimati ...