Proslava sv. Nikole u našoj župi

Proslava_svnikola_2014_1Našu župu prošlog vikenda pohodio je svetac koji je svima drag, a pogotovo onim najmlađima. Riječ je već pogađate o sv. Nikoli! Sv. Nikola nas je pohodio čak tri puta ove godine. Prvi put je došao na zornicu u subotu kada je pohodio sve one koji su se ranije probudili i raveselio ih svojim dolaskom ali i bombonima koje je svima podijelio.

Drugi puta je sv. Nikola pohodio našu župu u nedjelju na misi u devet sati. Na toj misi su članovi naše liturgijske grupe Marije od Propetoga Petković izveli kratki igrokaz o svetom Nikoli pod nazivom “Izgubljeni anđeo svetog Nikole“. Veliku pomoć liturgijskoj skupini bio je i dječji zbor “Kapljice” koji je svojom pjesmom pozdravio i razveselio sv. Nikolu koji još jednom nije došao praznih ruku nego je donio sa sobom poklone za najmlađe članove naše župne zajednice!

Istoga dana u popodnevnim satima naša je Župa uz pomoć “Kolpinške obitelji” organizirala suret i druženje za odrasle i starije župljane naše Župe. U prvom dijelu programa bila je ponovno izvedena predstava “Izgubljeni anđeo svetog Nikole“. Svojim pjevanjem ovaj prvi dio su uljepšali naši zborovi “Kapljice” i “Sjaj“. Nakon toga malo službenijeg djela druženje je nastavljeno u prostorijama naše Župe gdje su se okupljeni mogli okrijepit čajem, kuhanim vinom te keksima. U sklopu drugoga djela organizirana je i tombola. Tomboli je ponovno prisutovao i sveti Nikola koji je tako po treći put posjetio našu Župu i ponovno nas obradovao svojim darovima, prisutnošću i molitvom. Dragi sveče, do iduće godine! Obećajemo da ćemo biti dobri i molimo te za tvoj moćni zagovor i pomoć!

Možda će vas zanimati...