Proslava dana očeva

U nedjelju 17. ožujka u našoj župi svečano je proslavljen Dan Očeva. Sv. misu, s početkom u 9 sati, predvodio je vlč. Damir Ocvirk u zajedništvu sa djecom koja su pripremila ovaj lijepi događaj.Znamo da se u Crkvi od pamtivijeka slavi Majčin dan, no manje je poznato da se slavi i dan Očeva. Kako je župa posvećena sv. Josipu, zaštitniku očeva, djeca naše župe okupila su se kako bi Svetom misom proslavila taj dan. Vlč. Damir u svojoj propovijedio govorio je je o životu i djelu sv. Josipa te pozvao sve očeve da se ugledaju u lik sv. Josipa, koji je svoju volju podvrgao volji Božjoj. Naglasio je da nam nedostaje pravih uzora vjere te da otac u obitelji ima važnu ulogu za odgoj djece u vjeri. Djeci je posvijestio koliko trebaju biti zahvalna svojim roditeljima, odnosno očevima, za sav trud koji ulažu da bi mogli uzdržavati svoju obitelj. Župnik Damir naglasio je i važnost duhovnog očinstva. Svaki župnik na poseban način živi za svoje vjernike, daje se za njih, duhovno ih vodi te u njihovo ime Bogu prinosi žrtve. Preporučio je u molitve sve duhovne očeve kako bi bili što svetiji i narodu odaniji.

Djeca su osim prigodnih recitacija pripremila i prinos darova koje su donosili župniku na oltar. U prinosu darova posebno mjesto zauzimala je Riječ Božja, kruh, vino i svijeća – darovi koji simboliziraju kršćanski život.

Misa u 9 sati je svake nedjelje ispunjena djecom. Tu misu animira zbor prvopričesnika pod vodstvom maestra Juraja Ivanića.

Na kraju svete mise, djeca su pripremila mali znak pažnje za svoje očeve poklonivši im jedan čokoladni bombon s molitvenim natpisom, kao npr: Dragi Bože, hvala ti za moga tatu, čuvaj ga i dalje!!!

Možda će vas zanimati...