Osam novih ministranata u ministrantskom zboru župe sv. Josipa u Zagrebu!

            Na četvrtu korizmenu nedjelju, 30. ožujka, kojaMinistrantiNovi_1 se zove “Laetare”, u župi sv. Josipa u Zagrebu svečanim euharistijskim slavljem koje je predslavio upravitelj župe vlč. Damir Ocvirk u prepunoj crkvi sv. Josipa obrednim slavljem uvedeno je osam novih ministranata u ministrantski zbor ove župne zajednice.

            Na početku euharistijskog slavlja, vlč. Damir uveo je zajednicu u ovaj svečani obred te pozvao vjernike na radost zbog osam novih ministranata koji će biti primljeni u službu.

MinistrantiNovi_2            U svojoj homiliji vlč. Damir objasnio je što znači riječ ministrant te koje je njegovo poslanje, osvrčući se na današnje prvo čitanje iz Prve knjige o Samuelu i poziv kralja Davida.  Nakon homilije voditelj ministrantske zajednice, gosp. Dražen Brodarić, prozivao je imena svih kandidata, a kandidati su tako pristupili oltaru s riječima:”Evo me!”MinistrantiNovi_3. Pred velikim brojem župljana, roditelja, braće i sestara kandidati su pristupili obredu uvođenja u ministrantsku službu gdje su izrazili želju da postanu poslužitelji oltara te dali svoja obećanja da će svoju zadaću izvršavati savjesno i časno.

            Nakon uvodne molitve upravitelj župe vlč. Ocvirk, blagoslovio je nove ministrantske haljine, a poslije su novi ministranti radosno pristupili oblačenju svojih haljina pri čemu su im pomogli mlađi ministranti i đakon. Za vrijeme prinosa darova ministranti su iz ruku vlč. Damira primali liturgijske predmete: lekcionar, kalež, ciborij, svijeće, kadionicu, ampulice i zvono nakon čega im je progovorio o njihovom liturgijskom značenju.

MinistrantiNovi_4            Na kraju euharistijskog slavlja vlč. Damir čestitao je novim ministrantima: Ivanu Čuli, Vidu Jelinčiću, Joni Jelinčiću, Noi Fabrisu, Marku Čuli, Tinu Lukiniću, Filipu Ljevaru i Roku Matijeviću na primljenoj službi te im podjelio uspomenu na primanje u ministrantsku službu.MinistrantiNovi_5

            Župa sv. Josipa je ponosna na svoje ministrante kojih je iz godine u godinu sve više. Svakoga dana redovito dolaze slaviti euharistiju, a posebnost je ta što uz predškolsku i školsku dob u ministrantskom zboru je i desetak odraslih mladića i muževa koji redovito ministriraju!

            Uz savjesno izvršavanje svojih dužnosti i dolazak na sv. Misu, ministranti ove župne zajednice imaju svoj redoviti susret svake subote u 10 sati, a za služenje kod oltara priprema ih gosp. Dražen Brodarić koji je ove nedjelje proslavio svojih 40 godina služenja kod Kristova oltara, na čemu mu od srca čestitamo i zahvaljujemo!

I. Vučak

 

(ministrant): ministrant

Možda će vas zanimati...