Naknadni blagoslov vjernika u njihovim domovima

Naknadni BLAGOSLOV VJERNIKA U NJIHOVIM DOMOVIMA PASTORALNA GODINA 2020./21.

(u uvjetima opasnosti od širenja bolesti COVID 19)

Ovogodišnji pohod svećenika i đakona u Vaš dom obilježen je kušnjom zbog širenja bolesti COVID 19, uzrokovane korona virusom. Zbog tih – novih okolnosti – i blagoslov obitelji i pojedinaca u domovima vjernika, bit će drugačiji od uobičajenoga.

U prvome redu – zbog navedenih okolnosti – potrebno je ispuniti obrazac prijave (koji se nalazi na dnu stranice) po kojem se prijavljujete za posjet služitelja Crkve u vaš dom. Prijave su od petka, 15. siječnja. Tim obrascem pristajete na blagoslov vašega doma i obitelji u posebnim uvjetima:

  1. Da svu svi sudionici blagoslova zdravi (bez vidljivih znakova koji mogu upućivati na bolest COVID 19),
  2. Da je prostorija u kojoj se moli prozračena,
  3. Da svi sudionici blagoslova tijekom molitve i susreta nose zaštitne maske za lice na ispravan način,
  4. Da ćete na vrijeme otkazati molitvu blagoslova u vašem domu ako se netko razboli ili mu je određena nužna mjera samoizolacije,
  5. Ako se služitelji iz župe razbole ili im je određena nužna mjera samoizolacije, blagoslov obitelji se odgađa do datuma koji će naknadno biti naznačen.

Ove godine u blagoslovu obitelji sudjelovat će upravitelj župe Damir Ocvirk, župni vikar Marko Čolić i đakon Višeslav Foretić, a pohodit će samo one domove za koje su pristigle prijave isključivo do 31. siječnja 2021.

Raspored će biti objavljen početkom veljače nakon prikupljenih prijava.

Obrazac prijave za blagoslov vjernika u obitelji

Možda će vas zanimati ...