Mlada misa Petra Galekovića u Župi sv. Josipa na zagrebačkoj Trešnjevci

Mladomisnik Petar Galeković proslavio je u nedjelju, 21. lipnja, mladu misu u svojoj župi sv. Josipa na zagrebačkoj Trešnjevci. Slavlju je prethodila trodnevnica u kojoj se cijela župa pripremala za ovaj važni događaj.

Prvoga dana trodnevnice misu je predvodio župnik samoborske Župe sv. Anastazije preč. Ivica Cik. Tijekom mise mladomisnik se molitvom preporučio u zagovor sv. Josipu i zadobio očev blagoslov. Drugoga dana trodnevnice misu je predvodio vlč. Kristijan Tušek, župni vikar župe sv. Anastazije. Na kraju mise mladomisnik se izručio zaštiti Majke Božje uz majčin roditeljski blagoslov. Treći dan trodnevnice bio je posvećen Presvetom Srcu Isusovu. Nakon mise, koju je predvodio upravitelj župe Damir Ocvirk, molila se svečana pjevana Večernja u povodu svetkovine Srca Isusova, uz molitvu za mladomisnike, koji su sutradan u subotu, 20. lipnja u Mariji Bistrici zarađeni za svećenike.

Mlada misa okupila je velik broj župljana. Na euharistiji je propovijedao preč. Marko Kovač, koji je u nizu svećenika iz župe posljednji slavio mladu misu. Naime, mladomisnik Petar Galeković je dvanaesti svećenik u nizu mladomisnika iz župe sv. Josipa.Propovjednik je u homiliji, osvrnuvši se na mladomisničko geslo “I od toga čaša uze je učenik k sebi”, obrazložio smisao povjerenja koje je Isus imao kad je svoju Majku povjerio ljubljenom učeniku.

Slavlje mlade mise završilo je mladomisničkim blagoslovom i zajedničkim druženjem u dvoranama i dvorištu crkve.

Mlada glazbenica Josipa Šunjo za mladu misu Petra Galekovića skladala je antifonu s odgovarajućim nedjeljnim psalmom, te uglazbila mladomisničko geslo.

Izvor: IKA

Foto: Župa sv. Josipa

Možda će vas zanimati...