Korizmeni križni put za ovogodišnje prvopričesnike i krizmanike

Ovogodišnji Križni put prvopricesnici 2014prvopričesnici tijekom svoje redovite župne kateheze u ponedjeljak i utorak, 31. odnosno 1. travnja ove godine, molili su zajedno sa svojim vjeroučiteljima križni put u našoj crkvi. Nakon pobožnosti križnog puta djeca su iznijela svoje odjeke kako su se osjećali dok su molili i razmatrali Isusovu muku i smrt.
Mnogima od njih ovo je bio prvi križni put na kojem su sudjelovali.
Na poseban način djeca su molila za svoje roditelje i zahvaljivala Bogu na svemu onome što roditelji čine za njih.

Tjedan dana kasnije u utorak, 8. travnja ove godine, na pobožnosti križnog puta okupili su se svi ovogodišnji krizmanici zajedno sa svojim vjeroučiteljima.
Kako je lijepo vidjeti našu crkvu ispunjenu s toliko mladih ljudi. Križni put je na osobiti način lijepa molitva za njihov život, zbog toga što primanjem punine Duha Svetoga oni iz maloljetničke vjere prelaze u punopravne i punoljetne kršćane. Krizmanici se trenutno nalaze u posebnom razdoblju života jer odlučuju o svome životnom zvanju. Donose odluke za svoj život i usmjeravaju se u kojem bi pravcu išao njihov hod. U tome im uvelike pomaže ova molitva križnog puta jer gledajući Isusa kako nosi i prihvaća svoj križ uče kako nositi svoj vlastiti, jedino s ljubavlju i odgovornosti!
Nakon pobožnosti križnoga puta, krizmanici su sudjelovali i na svetoj misi.

đakon Ivan

Možda će vas zanimati...