Kolovoz u našoj župi

Na blagdan Preobraženja Gospodinova 6. kolovoza započeli smo devetnicu u čast Velike Gospe koju smo namijenili kao molitvu za mir u Ukrajini i čitavom svijetu. Svakoga dana molili smo krunicu, a nakon svete mise posvetnu molitvu Majci Božjoj s nakanom da nas njen zagovor čuva u ovo vrijeme izazova kad je narušen mir u Europi i svijetu.

11. kolovoza na spomendan sv. Klare Asiške slavljena je posljednja euharistija u kapeli samostana s. Gašpara časnih sestara Klanjateljica Krvi Kristove u Vidovečkoj ulici 8. Posljednju euharistiju i zatvaranje kapele predvodio je naš župnik Damir Ocvirk. Na svetoj misi bile su nazočne sestre, koje su činile zajednicu.

Sestra Marija predstojnica, sestra Božena, sestra Ankica Krupnicki, sestra Ankica Klepić i sestra Zrinka. Sestre su došle u župu 1984. g te su svojom prisutnošću bile dio naše župe, a neke od njih bile su uključene u župni pastoral, kao katehistice (s. Melita Petra i s. Magdalena ), te u župnom pastoralnom vijeću (s. Karolina). Zahvalni smo svim sestrama na njihovoj prisutnosti u našoj župi i želimo obilje Božjeg blagoslova u njihovom djelovanju po različitim zajednicama njihove Družbe.

U nedjelju 14. kolovoza predstavljen je novi župni vikar vlč. Mate Cikoja. Vlč. Mate službu preuzima kao mladomisnik, zaređen 28. svibnja ove godine, a dolazi iz župe Dobrog Pastira – Brestje.


U nedjelju 21. kolovoza oprostili smo se i zahvalili na dosadašnjoj službi župnog vikara vlč. Hrvoju Maltariću. Odredbom našega nadbiskupa vlč. Hrvoje imenovan je upraviteljem župe sv. Tri Kralja – Kraljev Vrh. Župljani i župnik zahvalili su vlč. Hrvoju na njegovoj službi istaknuvši njegovu nesebičnu i samozatajnu služenju u našoj župi.

Dosadašnjem župnom vikaru kao dar župa je poklonila stolno računalo kao pomoć za njegovo buduće svećeničko djelovanje. Tijekom večernje mise mladi su također zahvalili vlč. Hrvoju, te se s njim, nakon mise, zadržali u druženju.


U subotu 27. kolovoza naš župljanin Loris Pilav položio je privremene redovničke zavjete u Redu Manje Braće, nakon godinu dana provedenog u novicijatu na Trsatu. Redovničke zavjete položio je u ruke svoga provincijalnog ministra fra Milana, a na slavlju uz Lorisovu mamu i sestru nazočio je i župnik Damir.

Sutradan u nedjelju 28. kolovoza u župi smo proslavili ovaj važan događaj u Lorisovoj formaciji. Svoje redovničko zavjetovanje proslavio je tijekom sv. mise u 9 sati kada su mu ministranti u ime čitave župe čestitali, a na kraju sv. mise Loris je svima zahvalio što su ga pratili svojim molitvama. Nakon sv. mise slavlje se nastavilo u društvu Obiteljske zajednice i zajednice ministranata.

Možda će vas zanimati ...