Duhovna obnova i susret Poslanika Milosrđa

U subotu, 28. travnja 2018. godine održana je duhovna obnova i susret Poslanika Milosrđa u samostanu sestara Kćeri Milosrđa u Mallinovoj 4 u Zagrebu.
Duhovnu obnovu vodile su s. M. Salvadora Mercado i s. M. Mirjam Gadža, vrhovne savjetnice iz Rima, a sudjelovali su Poslanici iz Zagreba i Novske.
Središte obnove bilo je usmjereno na ulogu laika u suvremenoj Crkvi i društvu. Radionicama uz pomoć pripremljenih dijelova dokumenata Drugog vatikanskog koncila o laicima i tekstovima iz pouka bl. Marije Propetog Petković, promišljali smo kako možemo svakodnevno svojim radom i ponašanjem širiti vjeru te promicati karizmu blažene Marije Propetoga.
Radosno druženje, blagovanje, razgovor, boravak u samostanu sa sestrama Kćeri Milosrđa obogatili su i učvrstili naše zajedništvo u Gospodinu i dali nam veliki poticaj za naše daljnje proučavanje rada Blaženice, crkvenih dokumenata i djelovanje u širenju radosne vijesti. Budući da će se 2020. godine obilježiti stogodišnjica od osnivanja Družbe Kćeri Milosrđa, Poslanici Milosrđa kao laički ogranak Družbe, sudjelovat će u pripremi ove značajne obljetnice. Laici Južne Amerike i Europe će u okviru te pripreme jednom godišnje održati međunarodni susret kako bi se mogli što plodnije pripremiti za zajedničku proslavu.
Duhovna obnova završila je sakramentom ispovijedi i svetom misom koju je predslavio fra Mate Bašić, ofm. U propovijedi nam je posvijestio dubinu značenja riječi ljubav, te istakao sv. Franju i bl. Mariju Propetog koji su svoje djelovanje crpili iz Kristove ljubavi.
Duhovna obnova nam je dala osnažujuće iskustvo Božje blizine u jedinstvu srca sestara i nas laika dok nas objedinjuje ljepota i sjaj propete ljubavi Isusova Srca koje sjaji spektrom ljubavi i žrtve svojih blaženika i svetaca.

Dubravka Zavrtnik

Možda će vas zanimati ...